Kortlekar – vilken ska man välja?

Spelkort i hög

Det sociala har äntligen börjat komma igång och jag tänkte att det kunde vara kul att samla några kompisar och spela lite kort. Mina kortlekar här hemma har dock sett bättre dagar så jag skulle behöva införskaffa nya. Men vad ska man välja? Det finns ju så många att välja mellan!

Har tidigare tipsat om pokerbutiken som har mycket pokerprodukter och självklart också kortlekar. Har testat Copag-kortlekar tidigare men är sugen på att prova något annat. Tycker Modiano-kortlekarna är lite snygga med alla färger. Får kanske bli en sådan. Frågan är bara vilken färg? En grön? Den lila verkade tyvärr vara slut.

Annars är jag väldigt svag för specialdesignade kortlekar med häftiga motiv. Gärna med svart bakgrund.

Om jag hade fått önska hade en självlysande kortlek stått högt upp på önskelistan. Tänk att kunna spela helt i mörker! Det kanske låter bättre i teorin än vad det är i praktiken, men hade varit kul att testa i alla fall. Kanske inte poker, där är det ju roligare när man ser varandra men det finns ju andra kortspel där det kanske inte spelar lika stor roll. Bara för det så kommer jag inte på något nu 🙂

Förutom kortlekar så är jag också lite sugen på att köpa ett litet roulettespel. Ett sådant där för hemmabruk i plast. Såg att de hade det hos pokerbutiken, men det fanns inte i lager. Kanske lika bra det. Har så mycket spel hemma att jag snart inte får plats med ett enda till! Borde kanske rensa ut lite. En del spel var kul att spela en gång, sedan ligger de mest och samlar damm. Men men, det får bli en senare syssla. Inte riktigt sugen på att ta tag i det just nu.

Just nu måste jag bestämma mig för vilken kortlek jag ska ha 🙂

Vi hörs!