Pokerkväll – planerar beställning av marker och kortlekar

Ni har väl hört låten pokerkväll i vårby gård med Florence Valentin? Snart ska jag ha min egna pokerkväll så jag har fått låten på hjärnan. Efter att jag skrev i bloggen att jag gillar att spela poker så har flera vänner hört av sig och frågat om vi inte ska dra ihop ett gäng och spela lite poker någon kväll. Kul tyckte jag och sa ja.

Ingen av oss har dock några tillbehör för att spela poker i verkligheten med så nu ska jag beställa lite grejer från pokerbutiken.se så att vi kan spela. Behöver bra kortlekar, marker och en dealerknapp. Tror inte det behövs något mer. De säljer i och för sig en fiffig timer som larmar när det är dags att höja blinds-nivåerna i en turnering. Men jag vet inte om vi ska spela en turnering eller om vi kommer köra cash game, och om vi kör turnering borde det ju funka ganska bra med mobilen eller en äggklocka?

Det finns rätt många kortlekar att välja mellan i butiken. Trodde inte alls det skulle vara så svårt att välja men det finns alla möjliga varianter. Funderar på att ta en kortlek från Copag, har hört att de ska ha bra kvalitet. Tyvärr är den lite tråkig, hittade en annan väldigt speciell kortlek i helsvart som kanske skulle vara roligare. Men jag vet inte, är kanske lite för mycket? Satsar nog på två lite mer klassiska kortlekar, fler kortlekar än så borde man inte behöva för en enda kväll.

Tänkte försöka lägga beställningen så snart som möjligt så att jag får hem grejerna i god tid.

Har som sagt aldrig spelat poker live förut, bara på Internet så det kommer bli en helt ny upplevelse. Jag antar att det kommer bli lite krångligare eftersom man måste hålla reda på alla regler och räkna markerna själv nu när det inte finns någon dator som styr. Ingen av oss som ska spela har väl egentligen någon jättekoll på hur det funkar, men vi får väl plugga på.

Usch känner mig så trött och hängig just nu. Har åkt på någon infektion så jag känner mig verkligen inte på topp. Hoppas det är något som snabbt går över. Men det är väl den årstiden nu också. Massor av saker som går. Man får vara glad så länge man klarar sig undan de värsta bacillerna. Som det är nu orkar jag ju i alla fall vara vaken och roa mig lite emellanåt även om jag inte mår sådär jättebra och behöver vila ibland.

Har spelat lite Space Invaders i dag också. Så irriterande när man själv skjuter sönder de där skyddsmurarna och sen inte har någonstans att gömma sig för fiendens eld. I början klarar man sig ju bra utan dem, men sen blir det ju bara svårare och svårare.

Egentligen är inte Space Invaders något av mina favoritspel, jag blir på något konstigt sätt väldigt stressad av det istället för att tycka det är kul. Jag tror det beror på att raden med aliens förflyttas nedåt ett hack med jämna mellanrum. Eftersom de redan är ganska långt ner när spelet börjar så blir jag väldigt stressad av det. Jag vet inte riktigt annars vad det kan bero på. Men men, det finns andra spel att spela så jag ska inte gnälla! Men det är märkligt att jag inte fastnar för just detta spel.

Men nu har jag babblat på tillräckligt för i dag. Dags att ta tag i den där beställningen från pokerbutiken och sen sova!