Poker – omväxling behövs

Ess ess - bästa pokerhandenI går loggade jag in och spelade lite poker som omväxling till allt annat spelande. Jag förstår om jag verkar lite hattig. Ena stunden spelar jag arkadspel, nästa datorspel som Diablo 2 och nu kommer ett nytt inlägg om att jag också fördriver tiden med poker på nätet. Men så ligger det alltså till. Det blir ju lite enahanda om man spelar samma saker hela tiden och jag gillar poker för det håller hjärnan igång.

När jag spelar poker spelar jag nästan uteslutande det som kallas för texas holdem no limit, det är också den pokerform som är mest populär. Vill du veta mer om just denna typ av poker kan du läsa mer på till exempel pokersidan.se. I går spelade jag en turnering. Gick ganska långt och kände att jag hängde med bra. Men så vände det och jag tappade större delen av alla mina marker till en spelare vid bordet som chansade hej vilt. Varje gång han/hon slogs ut köpte denne in sig på nytt. Själv hade jag bestämt mig för att inte göra något återinköp utan lämna turneringen när jag blev utslagen. Mycket irriterande att förlora mot en sådan spelare som spelar vilka händer som helst på vinst och förlust. Men men, så är det i poker ibland. Eller så är det i poker om man spelar turneringar med lågt inköp och med möjlighet till återinköp. Ägnade över en timme åt turneringen innan jag slogs ut och sen började jag spela Bubble Bobble istället. Där behöver man inte störa sig på någon annan!

Bubble Bobble är också en gammal goding bland arkadspelen. Tror spelet kom någon gång under andra halvan av 80-talet och det är Taito som utvecklat även detta arkadspel. I spelet styr du och din medspelare drakarna Bubble och Bobble i jakten på poäng, avancemang och för att i slutändan rädda deras föräldrar som befinner sig nere i monstrens grotta (man kan också spela själv i single player mode). För att komma dit ska ni låta drakarna blåsa bubblor på monstren för att fånga dem. När de väl fångats in ska ni krossa bubblorna för att omvandla monstren till värdefulla symboler som ni ska samla in. Precis som i många andra arkadspel så kommer man till en ny bana när man klarat en nivå. Ju högre upp i nivå man kommer, desto svårare blir också banorna med till exempel fler monster och fler hinder att ta sig förbi. Det finns även en del power ups i spelet som man ska försöka fånga för att få fördelar.

Om man nuddar ett monster utanför bubblan så förlorar man ett liv. En sak som är lite kul i spelet är att om man ramlar ner så dör man inte utan hamnar högst upp på spelplanen istället. Det är lite ovant eftersom man är van från andra spel att man förlorar ett liv om man ramlar ner.

Jag har aldrig nått fram till grottan med de tillfångatagna föräldrarna, men jag har tjuvkikat på hur det ser ut i ett klipp på youtube! Vad skulle man göra utan youtube när man är så nyfiken som jag?