Jag har börjat spela Diablo

SkattkistaTjo!

Nu är jag fast i datorspelsträsket också! En vän övertalade mig att vi skulle spela lite Diablo tillsammans och nu är jag fast.. Det var länge sen jag spelade ett riktigt datorspel. Hade glömt bort hur kul det kunde vara.

Tyvärr har jag upptäckt en lite osmickrande egenskap hos mig själv när jag spelar med andra. Jag försöker lägga beslag på allt guld och alla föremål som vi hittar i spelet. Jag vill ha allting! Känner inte igen mig själv, så är jag inte i vardagen, hoppas jag.

Som tur är hade min kompis spelat spelet många gånger och var inte lika intresserad av att plocka upp allt vi hittade så det gjorde inte så mycket att jag plockade det mesta. Nu har jag också spelat ensam i single player mode och det är det bästa för då får man ingen konkurrens om skatterna!

Att samla guld och leta efter dyrbarheter som vapen, ädelstenar och annat roligt tycker jag är superkul. Det är alltid lika spännande att se vad man får när man öppnar en skattkista eller besegrar ett monster! En annan kul sak i spelet är att man kan omvandla vissa av föremålen till nya eller bättre föremål. Ta till exempel ädelstenarna. Man kan hitta ädelstenar av olika kvalitet, till exempel “Chipped Emerald”, “Flawless Emerald” och så vidare. Genom att lägga tre likadana stenar i samma kvalitet i den magiska kuben kan man få en bättre sten. Den bästa stenen man kan få är Perfect.

De föremål man inte behöver eller inte vill ha kan man sälja och få pengar för. Föremål man inte har användning för just nu kan man lägga i sin skattkista för framtida behov. Utrymmet i skattkistan är dessvärre begränsat så man kan inte spara hur mycket som helst.

Det finns tydligen flera upplagor av Diablo, den jag har spelat heter Diablo 2 och är ett gammalt spel från 2000. Men trots att det är ett gammalt spel är det fortfarande superkul så jag kan rekommendera det till alla er som gillar att “samla” på saker! För mig tog det lite tid att komma in i spelet och förstå allt, men man kommer in i det rätt snart och om det är något man undrar över så finns ju alltid massor av information på nätet.

Nu ska jag dock ta en liten spelpaus. Känner att jag håller på att få musarm av allt klickande och då är det bäst att låta armen vila och göra någonting annat istället. Men jag kommer definitivt fortsätta spela!

Vet du något annat datorspel jag borde testa? Skriv och berätta lite om spelet och varför det är kul så blir jag jätteglad. Är inte så insatt i ämnet datorspel så jag behöver lite bra speltips 🙂

Har hört att World of Warcraft ska vara lite likt Diablo 2 fast mycket mer avancerat och mycket större. Kanske ska testa det någon gång 🙂 Men vi får se! Nu ska jag leta reda på något kul arkadspel istället!