MS Röj

bombNär jag var liten var schack, ms röj och patiens några av de mest spännande spelen som fanns att spela på den svartvita datorn. Eller svartvit och svartvit, den var mer orange-svart! En gammal Toshiba, tjock som en bok 🙂

Schack förstod jag mig på och lärde mig, samma sak med patiens. Men MS röj kom jag inte underfund med hur det fungerade förrän jag blev vuxen. Istället satt jag och klickade på de små rutorna på måfå för att se om en bomb skulle brisera eller inte. Ganska så värdelöst tidsfördriv när man tänker på det. Nu när jag vet hur det fungerar uppskattar jag verkligen spelet.

Under lång tid var MS röj ett av de förinstallerade spelen på Windows-datorer, hur det är i dag vet jag inte riktigt eftersom jag använder MAC. Men om man är spelsugen finns spelet på Internet.

För er som har missat MS röj så är det ett strategispel med flera olika rutor där det under vissa rutor döljer sig bomber. Under andra rutor visas siffror som anger hur många bomber som finns i närheten. Man klickar på en ruta i taget och genom logisk slutledningsförmåga så gäller det att komma fram till var det är säkert att klicka på brädet. Råkar man klicka på en ruta där det döljer sig en bomb är spelet över.

Ms röj finns i flera olika svårighetsnivåer, de svåraste har många rutor och fler bomber medan de lättare har färre rutor och färre bomber. Spelet går på tid och ju fortare du klarar att röja alla minor desto bättre. Genom att skriva in dig i high score-listan så kan du hålla koll på om du slår dina egna rekord eller tävla mot andra om vem som är snabbast!

Det finns många varianter av MS röj på nätet, du kan säkert hitta en variant som passar dig!

Nu ska jag spela lite diablo igen. Min musarm har blivit bättre så jag tror det ska gå bra att spela en liten stund.