Mini Putt – minigolf på datorn

MinigolfAtt spela minigolf på datorn är lika frustrerande som i verkligheten, ja kanske till och med lite mer frustrerande! Precis som i verkligheten så gäller det att tänka till på vinklar, hur hårt man slår och att lista ut hur man bäst ska ta sig förbi de olika hindren på banan.

På senaste tiden har jag spelat ett golfspel som heter Mini Putt. I spelet finns 18 hål och svårighetsgraden varierar mellan de olika hålen. Där finns en del banor med vattenhinder, rörliga hinder, uppförs- och nedförsbackar med mera. Man använder endast musen för att spela och man kommer ganska snabbt underfund med hur man ska göra. Att det sen tar tid att förbättra sitt spel är en annan femma! Men igång kommer man snabbt i alla fall.

I spelet kan man välja att övningsspela för sig själv eller att spela turneringar. Jag har än så länge bara spelat övningsspelet för mig själv. I slutet av spelet när man klarat alla banor får man se slutresultatet i jämförelse med par på banan. Jag vill inte avslöja mina egna poäng men 70 är par på den bana jag spelar för närvarande, tror det är Mini Putt 2 jag spelar.

Det finns flera varianter av spelet och fyra versioner av just Mini Putt så det finns gott om golfspel för den som tycker det verkar spännande!

Själv har jag väldigt svårt med de hål som har rörliga hinder som man ska ta sig förbi. Ett exempel är en pendel som pendlar fram och tillbaka framför hålet och där det gäller att tajma slaget rätt så att bollen hinner slinka in i hålet före pendeln är där och puttar bort bollen. Jag kan bli helt galen ibland! Det kan ha gått hur bra som helst på en runda och så kommer jag till ett sånt där rörligt hinder och får nio eller tio slag som förstör hela omgången..

Som nybörjare kan det också vara lite svårt att komma underfund med när det är uppförsbackar och inte på banan, men det lär man sig efterhand. Värre är det med de rörliga hindren, jag har fortfarande inte lärt mig när man ska slå utan det är mest tur som avgör om jag tar mig förbi dem eller inte.

En del hål är också väldigt svåra att klara om man ställer till det för sig och råkar slå bollen fel. Det är svårt att förklara vad jag menar i text, men ni kommer märka så småningom ifall ni testar att spela. Bollen kan helt enkelt hamna på ett ställe som gör det svårt att klara hindret. Bättre än så kan jag inte beskriva problematiken.

Om ni gillar bollspel kanske Mini pool skulle kunna vara något! Det är biljard på datorn och fungerar ungefär som Mini Putt fast som sagt i biljardform. Det finns ännu fler arkadspel med sporttema att testa. Kolla in curve ball till exempel. Det påminner om Air Hockey men på andra ledden. Istället för att spela på ett horisontellt spelbord spelar man vertikalt i en fyrkantig box. Mycket svårt, enligt mig. Men jag ska gå över till Curve Ball ett tag tänkte jag och se om jag kan bli bättre på det. Övning ger ju färdighet sägs det 🙂

Vi hörs!