Bubbles och poker

Hej på er!

Nu har jag piggat på mig sen sist och känner mig mycket bättre vilket är skönt. Jobbigt att känna sig hängig och sjuk hela tiden. Men nu är jag fokuserad igen!

I förra inlägget skrev jag ju om att jag inte riktigt fastnat för Space Invaders eftersom jag blir stressad av att fienderna hoppar ner ett hack med jämna mellanrum. Så är fallet även i ett annat spel jag gillar: bubbles. Men där förflyttas inte raden av bubblor ner automatiskt utan först när man misslyckats med att skjuta bort bubblor tre gånger i rad. Då har man inte den där tidspressen på sig som är så stressande och det är kanske därför jag ändå gillar bubbles.

De flesta av er har säkert spelat bubbles eller något liknande spel, tror det finns flera olika namn på spelet. Men för att alla ska veta vad jag pratar om så gäller det att skjuta bort kulor i olika färger genom att få tre eller fler likadana kulor i rad. Man väljer inte själv vilken färg på kula man ska skjuta, utan de kommer slumpvis och om man inte lyckas skjuta bort några kulor under tre försök så flyttas raden med kulor ner ett snäpp. Kommer kulraden för långt ner så tar spelet slut.

Under spelet så samlar man poäng för de kulor man skjuter bort. Det kan också finnas vissa power ups beroende på vilket spel man spelar. I den variant jag föredrar finns bara en granat som spränger bort de intilliggande kulorna om man träffar granaten.

Bubbles är ett av de arkadspel jag ofta återkommer till. Tycker det är roligt och inte allt för tankekrävande. Man kan prata i telefon, lyssna på något radioprogram eller på musik och ändå ha fokus på både spelet och det man lyssnar på. En del spel är svåra att kombinera på det sättet eftersom de tar all tankeverksamhet.

Jag har kanske skrivit om det tidigare, men jag är ju rätt rastlös av mig så när jag lyssnar på något radioprogram vill jag gärna göra något mer samtidigt och då är till exempel bubbles perfekt att ägna sig åt liksom tetris.

Vet ni fler spel man kan ägna sig åt samtidigt som man gör något annat så får ni jättegärna tipsa!

Hjärter sexSen sist jag skrev har jag också fått hem min beställning från pokerbutiken. Är väldigt nöjd med grejerna måste jag säga. Särskilt kortlekarna verkar bra. Inte alls lika de kortlekar jag har spelat med förut. Har läst på lite om hur man spelar poker live också. Hittade till spelapoker.se och där fanns några matnyttiga artiklar.

Nu längtar jag till pokerkvällen och hoppas den blir lyckad. Om det blir kul kanske vi kör fler pokerkvällar. Men vi får se, först ska vi klara av den första. På spelapoker finns många artiklar om hur man spelar poker, bland annat en artikel om den populäraste pokervarianten Texas Hold’em No Limit. Dessutom finns fler intressanta pokerartiklar på sidan, till exempel en artikel om kända bluffar som jag tyckte var intressant. Där finns också tips på bra pokersajter på nätet för dig som vill spela online. Kan ju vara knepigt att välja spelbolag om man inte är så insatt i branschen.

Nu ska jag spela lite poker för att försöka komma i form inför helgens pokerkväll. Jag hör av mig och berättar hur det gick sen 🙂