Drömmen – ett riktigt arkadspel hemma

Jag är förmodligen långt ifrån ensam. Vi är nog ganska många som drömmer om att ha ett alldeles eget arkadspel att roa sig med där hemma. En del har förstås gjort slag i saken och förverkligat sin dröm, andra, likt jag själv, drömmer vidare om ett arkadspel i hemmet.

Anledningen till att jag inte skaffat ett arkadspel ännu är för att jag inte har plats. Annars hade jag nog köpt ett för länge sen. Men om jag någon gång flyttar till något större så ska jag definitivt införskaffa en spelmaskin. Förmodligen en begagnad, de känns mer autentiska än de nybyggda.

Man kan ju också bygga ett eget arkadspel, men jag känner inte att jag har tillräckligt med kunskap för det. Annars hade nog det kunnat vara ett alternativ. För den som är intresserad finns massor av information och tips på hur man bygger sitt eget arkadspel på nätet. Youtube är en outsinlig källa att ösa ur till exempel. Där finns flera instruktionsvideos som visar hur man kan göra om man vill bygga själv.

Helst av allt skulle jag i och för sig inte bara vilja ha ett enda arkadspel, jag skulle vilja ha en hel samling. Tänk att kunna ha ett eget spelrum med arkadmaskiner. Det hade varit något!

Läste nyligen en intressant historia om ett övergivet fartyg i Wales som innehöll en guldgruva med gamla spelmaskiner. Tanken var att fartyget skulle omvandlas till ett nöjesparadis, men någonstans på vägen uppstod problem och skeppet med alla arkadspel blev liggandes kvar på land. För några år sedan upptäcktes den dyrbara lasten och arkadmaskinerna från 80-talet kunde räddas ur båten. Tänk om man kunde få tag på något av dessa spel, det hade verkligen varit roligt. Förmodligen lär de vara rätt dyra, så jag hade väl ändå inte haft råd.

Är du nyfiken och vill veta mer om historien med de gamla arkadspelen på skeppet så kan du googla the Duke of Lancaster + arcade games. Då får du fram massor av spännande information.