Bloggstart

tetrisHej och välkommen till min blogg Arkadhuset. Här ska inläggen fyllas med tips och tankar om roliga arkadspel och datorspel jag gillar.

Att spela arkadspel har länge varit ett av mina intressen. Det är så enkelt att spela, men så svårt att bli riktigt bra. Man kan sysselsätta sig i timtal med de enklaste spel och långsamt märker man hur man blir bättre och bättre.

Det första arkadspelet jag spelade var tetris. Jag vet inte hur gammal jag var, men kanske runt 9-10 år. Hela familjen turades om att spela och försöka slå varandras rekord. Tror mamma var den som lyckades bäst. Pappa hade en underlig teknik som gick ut på att spela med två händer istället för som oss andra med bara en hand. Det var roliga tider det! Så småningom upptäckte mamma något som heter 3d Tetris som var för avancerat för mig. Jag fastnade aldrig för den varianten utan fortsatte tävla mot mina egna rekord när resten av familjen tröttnat på tetris.

Nu spelar jag mest för mig själv, men ibland får jag sällskap av min sambo vilket alltid är uppskattat!

När jag var liten fanns inte så många spel att välja bland. I dag har vi tillgång till hundratals tack vare Internet. Internet är som en guldgruva med massor av spännande spel att upptäcka. Därför har jag startat den här bloggen, för att dela med mig av mina bästa speltips. Jag skulle också bli glad om du som läsare ville dela med dig av dina favoritspel. Det är alltid kul att få tips på spel att testa.

Förutom tips på arkadspel tänkte jag berätta lite spelminnen, tipsa om bra spelsajter och berätta om lite annat smått och gott som dyker upp när jag skriver. Jag har ju även spelat en del andra datorspel som till exempel Counter Strike, Diablo, Lejonkungen och Rollercoaster Tycoon som jag kanske kommer berätta mer om någon gång. Det är kul att tänka tillbaka på gamla spel man spelat tycker jag. Extra roligt är det när man fortfarande tycker ett spel är bra trots att åren gått. Ett bra spel är på något sätt alltid ett bra spel oavsett om det är två eller 20 år gammalt.

Jag som skriver heter Micke, är 30 år och jobbar som webbutvecklare. Vill du veta mer om mig ska du läsa presentationen som du hittar via menyn högst upp på sidan.

Det var allt för i dag!